hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnternet üç boyutlu oluyor

    İnternet üç boyutlu oluyor
    expand

    Firefox'un kurucusu Mozilla ve OpenGL grafik arayüzü geliştiricisi Khronos, ortak bir maceraya atılarak internete 3. boyutu getirme çalışmalarına başladı.

    Firefox internet tarayıcısının kurucusu Mozilla ve OpenGL grafik arayüzünün geliştiricisi Khronos biraraya gelerek internete 3 boyutlu grafik uygulamaları getirmek üzere kolları sıvadı.

    Mozilla'nın teklifi üzerine filizlenen bu ortaklık, Java uygulamalarına yeni nesil olarak adlandırılıcak kadar köklü değişiklikler getirerek, internetin görüntüsünü baştan aşağı değiştirmekte kararlı.

    Çalışmaların bir yıla kadar sonuç vermesini uman firmalar, Firefox 3.5'in ardından geliştirilecek yeni sürümde, 3 boyutlu interneti destekleyen eklenti seçeneklerinin olacağını belirttiler.

    Bu uygulamanın gerektirdiği 3 boyutlu grafik kartlarının yeni üretilen bilgisyarlarda standart olarak bulunuyor olmasına güvenen Firefox ve Khronos, akıllı cep telefonlarında ise OpenGL ES 2.0 ile istedikleri kaliteye ulaşılacağını öngörüyor.

    Bu çalışmalar sonuç verdiğinde, internet sitelerinin görünümünden, çevrimiçi oyunlara kadar birçok uygulama muhtemelen kökten değişecek. Site tasarımcılarının yapabileceklerinin sınırları da yine bu yeni nesil Java uygulamaları ile büyük oranda genişleyecek.

    Bu gelişmeyle bağlantılı olarak Adobe da Flash oynatıcısının 3 boyutlu uygulamaları desteklemesi konusuna eğilmiş durumda.

    Kaynak: Yahoyt.com

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow